OMG

Horroroverval op crypto-ondernemer blijkt nog veel dramatischer te zijn

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Horroroverval op crypto-ondernemer blijkt nog veel dramatischer te zijn

De ondernemer Tjeerd Peter H. werd vorig jaar in zijn woning in Drouwenerveen overvallen, nu blijkt de overval nog veel gruwelijker te zijn geweest dan eerder bekend. Het slachtoffer deelt nu zijn verhaal in een interview met De Telegraaf. Het slachtoffer vertelt gedetailleerd hoe hij is gemarteld. Zo zou hij met een drilboor zijn bewerkt, bijna verdronken in zijn badkamer en dat allemaal in het bijzijn van zijn 4-jarige dochtertje.

Op zoek naar ‘funds’

Tjeerd Peter H. werd op 10 februari verrast toen er opeens drie overallers verkleed als arrestatieteam in zijn woonkamer stonden. Voordat H. het doorheeft, is hij vastgebonden en zit hij tegenover de drie mannen. H. vertelt: “Ze hadden bivakmutsen op, het politielogo op hun jassen en richtten een vuurwapen op me”. De overvallers waren op zoek naar geld: de miljoenen die de ondernemer zou hebben verdiend met zijn cryptocurrency-onderneming. H. zegt: “Ze wilden geld hebben, maar ik had niks. Ik bleef dat herhalen”.

Zwaarder geschut

Toen de ondernemer bleef volhouden geen geld te hebben, kwamen de overvallers met zwaarder geschut. “Ze deden mijn broek naar beneden en begonnen te boren met een drilboor. In mijn boven- en onderbeen en mijn voet. De pijn is niet uit te leggen. Het was verschrikkelijk” vertelt de ondernemer. Vervolgens probeerde de overvallers het slachtoffer op te hangen aan een touw en namen hem mee naar de badkamer: “Ze zetten me geboeid in de badkuip en stopten een slang in mijn mond. Door het water verdronk ik bijna en raakte bewusteloos”. De ondernemer werd de ochtend erna wakker in het ziekenhuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vierjarig dochtertje

Alsof de overval nog niet verschrikkelijk genoeg was, bleek ook nog eens dat het dochtertje van H. aanwezig was tijdens de overval. H. wil er zelf niks over zeggen: “Ik kan het gewoon niet”. De ondernemer deelt wel met de Telegraaf: “Ze heeft intensieve zorg gehad na de overal en is behoorlijk getraumatiseerd geraakt”.

Travelflex

De ondernemer heeft een aantal jaar geleden een onderneming opgericht onder de naam Travelflex. Met het bedrijf zou hij miljoenen hebben opgehaald van investeerders over de hele wereld. Na de overval ging het met de gehele cryptocurrencymarkt slecht. De waarde van de cryptomunt daalde met meer dan 90% en veel investeerders claimde nog geld te krijgen van de Nederlander. Zelf vertelt hij: “Ik snap dat er mensen zijn die vragen stelden na de overval. Maar ik kon maandenlang helemaal niets. Het project lag noodgedwongen stil. Begrijpen ze dat dan niet? Iedereen die claimt geld van mij te krijgen, kan mij mailen en krijgt dat geld terug als de claim klopt”.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

https://twitter.com/CaixaPay/status/1217305467115823104?s=20

Ster advertentie
Ster advertentie