• FunX NL
  • - Dance
  • - Slow Jamz
  • FunX Amsterdam 96.1 FM
  • - Arab
  • FunX Den Haag 98.4 FM
  • - Hip Hop
  • FunX Rotterdam 91.8 FM
  • - Reggae
  • FunX Utrecht 96.1 FM
  • - Latin

Beyoncés choreograaf vertelt hoe haar Grammy-optreden tot stand kwam

Beyoncés choreograaf vertelt hoe haar Grammy-optreden tot stand kwam

Woensdag 15 februari 2017 - 14:30 uur

Beyoncé weet zichzelf met haar optredens elke keer te overtreffen.Ook tijdens de Grammy-show wist de zwangere Queen Bey een mind-blowing optreden neer te zetten. Het meesterbrein achter dit kunstwerk is Beyoncés vaste choreograaf JaQuel Knight. In een interview met People Magazine vertelt hij hoe dit optreden tot stand kwam en hoe het is om met Beyoncé te werken.

goddelijk

Beyoncé zag er tijdens haar Grammy-optreden uit als een Godin. Ze droeg een gouden jurk en kroon. Volgens veel fans was de outfit (en het gehele optreden) geïnspireerd door Oshun, de Afrikaanse Godin van de liefde, seksualiteit en vruchtbaarheid. Ook de gele jurk die ze droog in de clip van 'Hold Up' zou naar Oshun refereren.

kunst

Queen Bey werd tijdens haar optreden van de nummers 'Sandcastles' en 'Love Drought' vergezeld door een groot aantal danseressen. Haar optreden werd niet alleen gesierd door prachtige outfits, maar ook door indrukwekkende hologrammen. Dit maakte het geheel tot een soort kunstwerk.

vrouwen

Choreograaf JaQuel vertelt dat ze vijf weken aan deze choreografie gewerkt hebben. Volgens hem gaat het optreden over de emancipatie van vrouwen en over samenkomen en samen sterk staan. Beyoncés doel was om alle nummers van 'Lemonade' een keer live te doen. De nummers 'Sandcastles' en 'Love Drought' waren de enige twee tracks die ze nog niet eerder live had gedaan. 

"Het was een mooi einde van het "Lemonade" tijdperk"

single ladies

JaQuel werkt al sinds 2008 samen met Beyoncé. Hij is verantwoordelijk voor onder andere de iconische hand-flip van "Single Ladies", haar "Formation" video, haar Super Bowl-optreden en haar legendarische performance van MTV VMAs 2016. 

single ladies

beyoncé

Samenwerken met Beyoncé is volgens JaQuel "mindblowing". Samen willen ze altijd de grenzen opzoeken, iets nieuws creëren en hiermee de fans trots maken.

"Elke keer dat Beyoncé een idee heeft en iets wil doen, dan is het zo van: oké... hier gaan we weer!" 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23 en meld je aan voor onze updates!

Comments 0

Beveiligingscode
Vernieuwen

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.omg.31455-beyonces-choreograaf-vertelt-hoe-haar-grammy-optreden-tot-stand-kwam"}