OMG

Vriendengroep denkt wijn te drinken, maar het blijkt MDMA te zijn

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vriendengroep denkt wijn te drinken, maar het blijkt MDMA te zijn

Een groep Belgische vrienden waren van plan om een lekker flesje wijn te drinken. Een van de vrienden tikte bij de Finshop, een winkel die douanevondsten en niet-opgehaalde postpakketten verkoopt, een goedkope fles wijn op de kop. Althans, dat dach hij. De fles bleek namelijk geen wijn, maar de vloeibare drug MDMA te bevatten.

vreemd

Dat er geen wijn maar drugs in de fles zaten, werd pas duidelijk toen de vriendengroep thuis gezellig van de fles zat te drinken. Koper Rudy vertelt: "Ze begonnen te klappertanden, te zweten en één werd zelfs helemaal paranoïde. Een ander dronk met een grote teugen een fles water leeg.'' Een van de vrienden had niet zo'n zin in wijn en dronk iets anders. Hij vond het allemaal maar vreemd wat er gebeurde en verbaasde zich over het gedrag van zijn vrienden.

ziekenhuis

Ook de vriendin van Rudy vond het gedrag vreemd en ze zag dat het niet goed ging met haar vriend. "Zijn gezicht was gezwollen, zijn ogen stonden bol en en zijn blik stond op oneindig. Hij was onverstaanbaar.'' Gelukkig voor de vrienden ondernam ze actie. Rudy's vriendin belde de hulpdiensten, die de vrienden vervolgens met spoed naar het ziekenhuis bracht. In het ziekenhuis kreeg Rudy een hartaanval, waardoor de artsen hem kunstmatig in coma hebben gehouden. Inmiddels zijn Rudy en zijn vrienden buiten levensgevaar.

Ster advertentie
Ster advertentie