OMG

Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

foto: ANP (foto van andere gebeurtenis en ter illustratie)
  1. Newschevron right
  2. Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

"Hij gaf al aan dat hij al negen jaar niet buiten is geweest. Dat is sowieso al vreemd. En hij had geen idee waar hij was en wat hij deed", dat vertelde de Chris Westerbeek, de eigenaar van de kroeg waar zondag een van de zes 'kinderen' binnen kwam lopen die jarenlang afgezonderd in een kelder leefde met zijn vader en broers-en zussen in een kelder.

"Hij durfde eindelijk te zeggen waar hij woonde, dat hij was weggelopen en dat hij dringend hulp nodig had."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

het einde der tijden

Volgens RTV Drenthe gaat het om een onbekende 58-jarige vader die in een kelder op een afgelegen boerderij bij het plaatsje Ruinerwold woonde met zijn kinderen. Het gezin - met kinderen van zestien tot 25 jaar - woonde er ruim negen jaar. De vader zou daar met zijn gezin zijn gaan wonen vanwege 'het einde der tijden'. Het schijnt dat hij sinds enkele jaren in bed lag, vanwege een herseninfarct. De vader wilde niet meewerken met de politie en is inmiddels opgepakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

zelfvoorzienend

Toen de politie de boerderij doorzocht, ontdekten ze een trap naar de kelder achter een kast in de woonkamer. Het schijnt dat het gezin zelfvoorzienend leefde van hun groentetuin. Daarnaast hadden ze ook een geit.

boerderij dichtgetimmerd

De buren hadden geen idee dat er ook kinderen op de boerderij woonden. Volgens een buurman woonde de vader van het gezin alleen en had hij zoveel mogelijk dichtgetimmerd. Waar de moeder van het gezin is, is onbekend.

Ster advertentie
Ster advertentie