OMG

Chinezen gaan neppe maan lanceren voor licht in het donker

foto: Unsplash/YiranDing
  1. Newschevron right
  2. Chinezen gaan neppe maan lanceren voor licht in het donker

Ben je je vriendje zat? Dan dump je hem toch gewoon? Heb je als stad te weinig licht in de nacht? Dan lanceer je toch gewoon een nieuwe maan? Je gelooft het misschien niet, maar de Chinezen gaan dit echt doen.

Altijd licht

In de Chinese stad Chengdu willen ze een nieuwe maan lanceren, zodat het niet te donker wordt in de nachten. De ambitieuze Chinezen willen de neppe maan zelfs gebruiken als vervanger van de straatverlichting. Dat scheelt je toch al gauw wat centjes, aangezien de energierekening maar blijft stijgen. Laten we hopen dat ze ook nagedacht hebben over slapen met al dat licht buiten.

2020

De neppe maan is een soort satelliet met een diameter van 10 tot 80 kilometer. Het zou voor acht keer meer licht moeten zorgen en in 2020 al de regio moeten voorzien van licht.

Franse kunst

Woordvoerder Wu Chunfeng van het Chengdu lucht- en ruimtevaartinstituut zegt dat ze het systeem al uitgebreid getest hebben. Ze hebben de inspiratie gehaald uit het werk van een Franse kunstenaar die een ketting van spiegels boven de aarde hing, zodat de straten van Parijs verlicht konden worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie