OMG

Yilmaz: "Ik ben naar Syrië gekomen om te sterven"

  1. Newschevron right
  2. Yilmaz: "Ik ben naar Syrië gekomen om te sterven"
Het is al lang bekend dat Nederlandse jongeren in Syrië vechten tegen het regeringsleger van president Assad, maar nog nooit sprak een van hen daar openlijk over met de media. Yilmaz, een Nederlander met Turkse roots, doorbrak het stilzwijgen en gaf een interview aan Nieuwsuur. Hij heeft dat naar eigen zeggen gedaan om te laten zien dat niet alle jihadisten geradicaliseerde freaks zijn.

Yilmaz zat zelf ooit in militaire dienst in Turkije en diende daarna als beroepsmilitair in het Nederlandse leger. In Syrië gebruikt hij zijn kennis om te vechten en strijders te trainen. Het voornaamste doel is volgens hem het helpen van de onderdrukte Syriërs en ze terug te laten keren naar hun huizen. Het tweede doel van de strijders is invoering van islamitische wetgeving in Syrië. "Het woord van God moet het allerhoogst zijn," zegt hij.

Yilmaz is bereid om ver te gaan voor zijn idealen. "Het klinkt misschien hard maar we zijn hier gekomen om te sterven." Nederland is voor hem dan ook een afgesloten hoofdstuk. Wel zegt hij zijn familie erg te missen en ook zou hij wel weer eens kapsalon willen eten.Ster advertentie
Ster advertentie