OMG

Jarige jongen vraagt jaarlijks schoenen voor arme kinderen

  1. Newschevron right
  2. Jarige jongen vraagt jaarlijks schoenen voor arme kinderen

Gunner Robinson viert zijn verjaardag ieder jaar op een opmerkelijke manier. De 10-jarige vraagt geen cadeautjes voor zichzelf, maar wil nieuwe schoenen om die aan arme kinderen te geven.

Gunners Runners

Gunner heeft met zijn stichting Gunners Runners in de afgelopen drie jaar al bijna 600 paar schoenen weggegeven. De schoenenactie van Gunner wordt steeds serieuzer. Dit jaar worden er zelfs donatiedozen neergezet in zijn woonplaats.

Uitdelen

Alle schoenen worden na zijn verjaardag op 15 augustus verzameld en aan een maatschappelijk werker gegeven. Die deelt ze voor het nieuwe schooljaar nog uit aan kinderen uit arme gezinnen.

Hoe het begon

De schoenenactie begon volgens de moeder van Gunner door een meisje dat ze sponsorden. Ze kochten schoenen voor het meisje, maar achteraf bleek dat als ze die niet hadden gekocht, ze helemaal geen schoenen meer had om te dragen. "Dat heeft hem echt geraakt," zei de moeder tegen Inside Edition. Het jaar daarop vroeg Gunner schoenen voor zijn verjaardag. Niet voor zichzelf, maar om weg te geven aan kinderen wiens ouders het niet kunnen betalen.

Ster advertentie
Ster advertentie