OMG

Darius (12) ontwerpt vlinderstrikjes voor asieldieren

foto: youtube/access
  1. Newschevron right
  2. Darius (12) ontwerpt vlinderstrikjes voor asieldieren

De 12-jarige Darius Brown heeft naast zijn school nog een grote liefde: honden en het ontwerpen van vlinderstrikjes! Terwijl zijn klasgenoten gamen of buiten spelen, maakt hij vlinderstrikjes in alle kleuren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor honden. En daar heeft de jongen uit het Amerikaanse Newark een hele goede reden voor. Darius Brown ontwerpt de vlinderstrikjes namelijk specifiek voor asieldieren en hoopt op die manier dat ze sneller een nieuw huisje krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Motorische ontwikkeling

Je vraagt je misschien af waarom een jongen van twaalf ooit vlinderstrikjes is gaan ontwerpen. Ook daar heeft hij een hele goede reden voor. Darius heeft een gehoorstoornis, een motorische stoornis en een spraakstoornis. Hij is die vlinderstrikjes ooit gaan ontwerpen, om zich motorisch te ontwikkelen. Op die manier ontdekte hij ook zijn liefde voor het ontwerpen van mode.

Obama

Zijn bedrijf Beaux and Paws is inmiddels zo populair dat hij bijna 47.000 volgers heeft op Instagram. Hij zat al in tientallen shows waar hij in contact is gekomen met beroemdheden zoals Kim Kardashian. De vlinderstrikjes worden inmiddels gebruikt bij modeshows en Darius ontving zelfs een officiële brief van de Amerikaanse president Barack Obama!

Ster advertentie
Ster advertentie