OMG

Vrouw loopt langs dichte spoorbomen, wordt op haar na niet geraakt door trein

foto: ProRail
  1. Newschevron right
  2. Vrouw loopt langs dichte spoorbomen, wordt op haar na niet geraakt door trein

Het is misschien wel het stomste wat je kunt doen: langs dichte spoorbomen lopen terwijl er een trein op volle snelheid nadert. Om de een of andere reden dacht een vrouw uit Ermelo dat het wel een goed idee was. Dat moest ze bijna met de dood bekopen, want de trein raakte haar uiteindelijk op een haar na niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugrennen

Op de beelden is te zien dat de vrouw haastig probeert over te steken wanneer de slagbomen omlaag gaan en de lichten al branden. Vervolgens lijkt ze zich te bedenken en rent ze weer terug. Precies op dat moment komt de trein keihard aangereden en wordt ze bijna geraakt. Wat haar bezielde? Geen flauw idee..

Waarschuwing

Spoorbeheerder ProRail deelt de bizarre beelden op YouTube om alle mensen te waarschuwen. "Jaarlijks gebeuren rond de dertig daadwerkelijke ongevallen met slachtoffers. Vreselijk voor alle betrokkenen en dit wil ProRail graag voorkomen."

Trauma voor machinisten

Mensen die gevaarlijk dicht in de buurt van het spoor komen, worden spoorlopers genoemd. Voor machinisten is dat ontzettend schrikken. "Je schrikt je een ongeluk", vertelt Jan Slaats aan ProRail. "Als je iemand op het spoor ziet lopen, levert dat direct een schrikreactie op. Sommige collega’s herbeleven dan steeds weer een traumatische gebeurtenis."

Ster advertentie
Ster advertentie