OMG

Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

foto: Facebook: Yarraka Bayles
  1. Newschevron right
  2. Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

Het treurige verhaal van de negenjarige Quaden Bayles ging onlangs viral. De moeder van het jochie met een groeistoornis deelde een filmpje waarin haar gepeste zoon aangaf niet meer te willen leven. Daarna stroomde de hartverwarmende reacties binnen en werd er een crowdfundingactie gestart om Quaden en zijn gezin naar Disneyland te sturen. Toch begonnen mensen onlangs te twijfelen aan het verhaal door een berichtje dat massaal werd rondgestuurd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oplichter?

In het rondgestuurde bericht staat dat Quaden niet negen, maar achttien jaar oud zou zijn. Hij merkkleding dragen omdat hij een influencer en acteur zou zijn die samen met zijn moeder Yarraka Bayles mensen zou oplichten. Ook duikt er een video op waarin hij met een stapel geld zwaait. Op een van de foto's die bij het doorstuurbericht te zien is, staat het getal achttien. Dat zou bewijs moeten zijn dat Quaden achttien is, maar die foto is volgens zijn moeder genomen op de achttiende verjaardag van een ander. Dat is duidelijk te zien op deze foto, maar niet in de onderstaande post op social media.

Interviews op YouTube

Als je ook maar een beetje moeite zou doen, zoals de website Snopes, dan zou je op YouTube al snel interviews vinden met de moeder van Quaden. Zo geeft ze in 2012 aan dat haar kind vier jaar oud is en dat is ook duidelijk te zien. Ook toen ging het om een pestincident, waarbij het kleine jochie gek werd van het feit dat mensen hem steeds bleven aankijken.

Cardi B over Quaden

Gelukkig gelooft niet iedereen dat Quaden achttien jaar oud is. Het jongetje met dwerggroei mocht gisteren nog het veld oplopen met een rugbyteam en kan dankzij al het opgehaalde geld binnenkort naar Disneyland. Eigenlijk zou iedereen rondom deze kwestie moeten luisteren naar Cardi B: "Dat het jochie in designerkleding loopt, betekent nog niet dat hij niet gepest wordt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.
Ster advertentie
Ster advertentie