OMG

VIDEO: Man overlijdt bij arrestatie

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Man overlijdt bij arrestatie
De 44-jarige Luis Rodriguez is in Oklahoma door vijf agenten gearresteerd en is daarbij komen te overlijden. Het zou allemaal zijn begonnen toen de vrouw van Luis, Nair, ruzie kreeg met haar 19-jarige dochter en haar een klap in haar gezicht gaf. Omstanders die dit voorval zagen gebeuren, schakelden de politie in.

5 agenten
Agenten wilden haar man arresteren maar hij weigerde mee te werken. Hij wist hun met één arm van zich af te houden. Uiteindelijk lukte het vijf mannen om Rodriguez plat op de grond te krijgen. Ze spoten pepperspray in zijn gezicht en bonden zijn armen achter zijn rug vast.Ademnood
Nair besloot toen om dit te filmen met haar mobieltje. Na 5 seconden hoor je in de video dat Luis zegt dat hij niet kan ademen. Nair vraagt hem geregeld of alles in orde is, maar haar man geeft geen antwoord. "Die man zoekt geen problemen. Jullie slaan die man alleen omdat onze dochter slechte beslissingen maakt," schreeuwde Nair naar de agenten. Tegen de tijd dat de mannen Luis overeind brachten, bleek dat hij bewusteloos was. Er kwam een ambulance ter plekke, maar het personeel kon Luis niet meer redden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Telefoon
De telefoon van Nair werd in beslag genomen door de politie. Toen ze 'm terugkreeg, besloten haar advocaat Michael Brooks-Jimenez en zij om de beelden te verspreiden. "Luis heeft geen misdaad gepleegd en hij was niet gewapend. Maar Luis is degene die is komen te overlijden die avond," aldus Michael tijdens een persconferentie.

Autopsie
Er wordt een autopsie verricht om de doodsoorzaak van Rodriguez te achterhalen. Drie agenten die hierbij betrokken waren, zijn geschorst totdat de resultaten van het onderzoek bekend worden gemaakt. Luis was nooit eerder gearresteerd door de politie.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Nair Rodriguez en haar advocaat
Ster advertentie
Ster advertentie