STER Advertentie
STER Advertentie

Gezonde jongen (13) overlijdt plotseling in thuisisolatie na symptomen corona

Gezonde jongen (13) overlijdt plotseling in thuisisolatie na symptomen corona
GoFundMe

Maandag 20 juli 2020 - 12:14 uur

|

Door:

Daisy

Een gezonde 13-jarige jongen uit Amerika is overleden in thuisisolatie. Hij isoleerde zichzelf in zijn slaapkamer, omdat hij symptomen van het coronavirus had. En dat terwijl zijn symptomen alweer langzaam wegtrokken. 

negatieve test 

Het gaat om Maxx Cheng uit Claremont, Californië. Hij begon zich rond 4 juli ziek te voelen, met druk op de borst, braken en misselijkheid. Zijn bezorgde moeder bracht hem op 9 juli naar het ziekenhuis om Maxx te laten testen op corona, maar de test bleek negatief. Toch isoleerde Maxx zichzelf op zijn slaapkamer vanwege de symptomen. Charlotte Cheng, de zus van Maxx, vertelt aan CBS Local: "Zijn symptomen kwamen overeen met die van het virus, maar toen kwam die negatieve test. We waren dus een beetje in de war."

verbeterde gezondheid 

Ondanks dat zijn gezondheid de dagen daarna verbeterde, vond de familie van Maxx hem donderdagnacht levenloos in zijn slaapkamer. De jongen heeft bijna geen last gehad van hoesten en zijn koorts was drie dagen voor zijn dood al gezakt. De familie is totaal in de war. "We zijn bij hem gaan kijken zoals we elke keer deden. Hij antwoordde niet en toen ontdekten we dat hij levenloos in zijn kamer lag." 

andere kijk 

De dood van Maxx schokt velen. "Hij was atletisch en zat in het zwemteam", vertelt Nicole Weinstein, een vriendin van de familie."Voor iemand die dat doet, die zo energiek en actief is en die hieraan overlijdt... Dat verandert de kijk op deze ziekte wel."

"Eerst vond ik het risico van jongeren die geen contact konden hebben met anderen groter dan het risico op de ziekte. Maar nu voelt dat toch een beetje anders."

onderzoek
Volgens de familie Cheng zijn ze - ook voorafgaand aan het ziek worden van Maxx - heel voorzichtig geweest wat betreft de coronamaatregelen. Ze weten dus niet waar hij de ziekte heeft kunnen oplopen. De komende dagen wordt het lichaam van Maxx onderzocht, zodat kan worden vastgesteld wat de exacte doodsoorzaak van de jonge jongen is. 

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Geen Sinterklaasintocht meer op Curaçao

  • Rapper YNW Melly kan de doodstraf krijgen