OMG

VIDEO: Zwemt Yusra (18) het vluchtelingteam naar een medaille op de Olympische Spelen?

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Zwemt Yusra (18) het vluchtelingteam naar een medaille op de Olympische Spelen?

De 18-jarige Yusra Mardini moest een jaar geleden letterlijk zwemmen voor haar leven. Een jaar later zwemt de Syrische vluchteling op de Olympische Spelen met een vluchtelingenteam!

Ijskoud water

Yusra en haar zus Sarah vluchtten precies een jaar geleden uit hun eigen land. Bij de overtocht van Turkije naar Griekenland vaarden ze met twintig mensen op een bootje voor zes personen naar het Griekse eiland Lesbos. De boot maakte al snel water waardoor Yusra, haar zus en twee andere mannen het ijskoude water insprongen om de boot naar Lesbos te duwen.

Vluchtelingenteam

Yusra kwam uiteindelijk terecht in de Duitse hoofdstad Berlijn. Toch doet ze niet met Duitsland, maar met een Olympisch Vluchtelingenteam mee aan de Olympische Spelen. Samen met negen andere atleten uit Ethiopië, de Democratische Republiek Congo, Syrië en Zuid-Soedan strijden ze dit jaar om een medaille.

Zwemles

Yusra kreeg al op driejarige leeftijd zwemlessen van haar vader die zwemleraar is. In Duitsland werd ze door de Duitse zwemleraar Sven Spannerkrebs ontdekt. Hij begon haar eigenlijk klaar te stomen voor de Olympische Spelen van 2020, totdat daar ineens een vluchtelingteam gecreëerd werd voor de Olympische Spelen van 2016. Yusra strijdt zaterdag 6 augustus om 18.25 uur op de 100m vlinder voor vrouwen.

Ster advertentie
Ster advertentie