OMG

Aantal Belgische bioscopen mijdt straatbendefilm 'Black'

  1. Newschevron right
  2. Aantal Belgische bioscopen mijdt straatbendefilm 'Black'

De beruchte straatbendefilm 'Black' gaat niet draaien in een aantal Brusselse bioscopen. De bioscopen in de Brusselse wijk Matogne, waar de film opgenomen is, willen Black niet laten zien uit angst voor rellen. Een aantal andere Belgische bioscopen weigeren de gewelddadige film mee te nemen in hun filmaanbod. De film is vanaf vandaag voor het Belgische publiek te zien. Het is nog onbekend of de film ook in de Nederlandse bioscopen gaat draaien.

Black Bronx vs 1080'ers

Black draait om de liefde die ontstaat tussen de 15-jarige Mavela en Marwan. Mavela is lid van de keiharde jeugdbende Black Bronx en Marwan zit bij de rivaliserende bende 1080-ers. Ze worden gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of hun liefde voor elkaar.

Gebaseerd op werkelijkheid

De film Black is gebaseerd op de boeken Black en Back van Dirk Bracke. Daarvoor werd de auteur geïnspireerd door gesprekken met bendeleden en politie. De filmscènes zijn voor een deel gebaseerd op de werkelijkheid en dat trok ook de aandacht van Hollywood. Grote producenten als Warner Bros en Universal hebben de film al gezien en volgende week gaan regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah naar Los Angeles om te praten met meerdere filmstudio's.

Posted by Adil El Arbi on vrijdag 16 oktober 2015
Ster advertentie
Ster advertentie