OMG

Australiër krijgt geen miljoenenprijs door egoïstische collega's

foto: YouTube steve rutherford
  1. Newschevron right
  2. Australiër krijgt geen miljoenenprijs door egoïstische collega's

Misschien doe jij het ook wel eens op je werk: een poule opzetten om geld te winnen bij een voetbalwedstrijd. De Australiër Brendan King zat met elf andere collega's ook in een poule, maar dan om mee te doen met een loterij. Maandelijks legden alle collega's geld in. Toen de jackpot viel en zijn collega's wonnen, dacht Brendan natuurlijk ook prijs te hebben. Maar dat had hij flink mis!

extra poule

De organisator van de poule had namelijk nog een extra poule gemaakt, om extra kaarten te verkopen. Katsjing! En drie keer raden wie er niets werd verteld over deze poule? Juist, Brendan King! Het excuus van de organisator: "Ik was hem niet meer tegengekomen op mijn werk". Yeah right! Brendan begon iets door te krijgen, toen de rijke collega's hun baan opzegden. Hij controleerde zijn lot, maar hij had als enige geen prijs. De rest van de groep verdeelde zo'n zeventien miljoen euro!

rechtszaak

Brendan King sleepte de organisator van de poule voor de rechter, om zo toch nog geld te krijgen. Maar de rechter was super savage. De Australiër zat volgens hem namelijk niet in de winnende poule en heeft daarom ook geen recht op geld. Nu denk je waarschijnlijk: die Brendan zal hier wel enorm van balen. Dat klopt, maar rechter Savage had nog een verrassing voor hem. King moet namelijk alle juridische kosten van zijn collega's betalen: een bedrag van 150.000 euro!

Ster advertentie
Ster advertentie