OMG

'Mensen die 's ochtends op de snooze-knop drukken zijn intelligenter'

  1. Newschevron right
  2. 'Mensen die 's ochtends op de snooze-knop drukken zijn intelligenter'

Je ligt lekker comfortabel in je warme bedje, buiten regent het en is het nog donker. En dan gaat je wekker! Argh, herken je deze situatie? Vooral in de wintertijd kan het erg moeilijk zijn om direct je bed uit te stappen als de wekker gaat. Voor veel mensen is de snooze-knop dan ook niet onbekend. Goed nieuws: onderzoek wijst nu uit dat 'snoozers' intelligenter zijn.

snoozen

Tijdens het onderzoek 'Waarom nachtmensen intelligenter zijn' kwamen de onderzoekers erachter dat er een verband is tussen snoozen en intelligentie. Wetenschapper Satoshi Kanazawa en Kaja Perina onderzochten het slaappatroon van 1229 mannen en vrouwen. Volgens de onderzoekers zijn we tegenwoordig beter aangepast aan slapen en opstaan dan onze voorouders. Vroeger ging men slapen bij zonsondergang en werd men wakker bij zonsopgang. Tegenwoordig bepalen we zelf wanneer we opstaan en dat duidt volgens de onderzoekers op buitengewone intelligentie.

creatief

Mensen die snoozen zijn volgens het onderzoek niet alleen intelligent, maar zijn ook creatief en onafhankelijk. Zij hebben namelijk leren luisteren naar hun lichaam en zijn losgekomen van het strikte tijdstip dat de klok hen oplegt.

rijker

Daarnaast werd er nog een conclusie uit het onderzoek getrokken. De nachtmensen die na elf uur naar bed gingen en pas na achten opstonden, hadden duidelijk een hoger inkomen en comfortabele levensstijl. Helaas betekent dit niet dat we de hele dag in bed moeten doorbrengen. Er zijn nog steeds gezondheidsrisico's verbonden aan het te lang in bed blijven.

Ster advertentie
Ster advertentie