OMG

Vrouw bevalt van baby aan boord van KLM-toestel

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vrouw bevalt van baby aan boord van KLM-toestel

Op een KLM-vlucht is een vrouw afgelopen woensdag bevallen van een baby. Ze wist zelf niet dat ze zwanger was. Dit gebeurde op een vlucht van Guayaquil in Ecuador naar Amsterdam. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij hebben medische professionals geholpen bij de bevalling.

Wist niet van zwangerschap

Het Haarlemse Spaarne-ziekenhuis schrijft dat passagier Tamara een paar uur voor de landing op Schiphol last kreeg van haar buik. "Ze ging naar het toilet en na twee persweeën had ze tot haar grote verbazing ineens een zoon in haar handen", aldus het ziekenhuis.

Moeder en zoon maken het goed

Tamara had het geluk dat er toevallig twee artsen en een verpleegkundige aan boord waren. Zij konden na de bevalling assistentie verlenen. Naar een van hen is de baby ook vernoemd: het jongetje heeft de naam Maximiliano gekregen. Na de landing op Schiphol zijn de moeder en het kind direct naar het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid gebracht. Volgens het ziekenhuis maken de twee het goed.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benodigde papieren

Het ziekenhuis helpt moeder en zoon niet alleen met de medische verzorging, maar ook met het verkrijgen van de benodigde papieren voor Maximiliano. Wanneer een kind wordt geboren in het vliegtuig, krijgt het vaak de nationaliteit van de moeder. Het is niet duidelijk welke nationaliteit de moeder heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie