OMG

Mogelijk nieuwe emoji: broodje döner, facepalm en selfie

  1. Newschevron right
  2. Mogelijk nieuwe emoji: broodje döner, facepalm en selfie

Terwijl jij nog aan het kiezen bent welke huidskleur emoji je bent, komt er alweer een nieuwe lading aan. Het bedrijft dat de digitale poppetjes goedkeurt, Unicode Consortium, heeft aangekondigd in juni 2016 wel 64 nieuwe toe te voegen.

döner en selfie's

Tussen de mogelijke nieuwe emoji zijn onder andere een broodje döner, een uitgestrekte arm die een selfie maakt en facepalm. Ook een liegende emoji met een verlengde neus, een avocado en gevuld whiskeyglas horen bij de nieuwe kandidaten. Bijna alle bestaande categorieën zoals mensen, natuur, eten en drinken worden aangevuld.

Middelvinger omhoog

Bedrijven zoals Apple en Google voegen soms al zelf emoji toe voor hun eigen smartphones. Het kan dus zijn dat er op de nieuwe lijst emoji voorkomen die al langer gebruikt worden in bepaalde apps of op bepaalde besturingssystemen. Al bekend is dat Apple niet alle nieuwe emoji meteen toevoegt. Wel kunnen iphonegebruikers binnenkort een aanvulling verwachten zoals de opgestoken middelvinger en het blokje kaas.

In juni 2015 werden er al 41 nieuwe emoji toegevoegd, waaronder een burrito, een stuk kaas en een kalkoen. Na een vergadering in mei 2016 wordt de officiële lijst van nieuwe emoji bekend gemaakt. Ondertussen kan je hier alle voorlopige kandiaten checken.

Welke emoji zou jij ertussen willen zien?

Ster advertentie
Ster advertentie