OMG

VIDEO: Leven van dakloze man en kind (1) verandert na viral video

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Leven van dakloze man en kind (1) verandert na viral video

James Moss verhuisde van New York naar Denver om zijn éénjarige zoontje Zhi een beter leven te kunnen geven. Hij had een woning en een baantje geregeld, maar bij aankomst in Denver bleek het huis niet beschikbaar. Daardoor belandde hij samen met zijn kleine kind op straat.

Liefdadigheid

Gelukkig liepen James en Zhi tv-presentator/auteur Leon Logothetis tegen het lijf, die op dat moment een video aan het opnemen was. Hij gaf de dakloze vader en kind 1000 dollar en ze mochten een week in een hotel blijven op Leon's kosten. Na de publicatie van de video ontstond er een kettingreactie. Het liefdadigheidsfilmpje van Leon motiveerde anderen om een crowdfunding pagina te openen voor James en Zhi. De teller van die actie staat inmiddels op $38.540 dollar.

Maandje later...

Een maand na de release van Leon's video blijken James en zijn zoontje Zhi in een opvanghuis te wonen. Hij werkt momenteel in een kapperszaak. Hij neemt dagelijks zijn zoontje mee naar zijn werk, omdat hij nog geen geld heeft voor een kinderdagverblijf.

Shock

In een recent filmpje bedankt James Moss iedereen en zegt dat hij het nog steeds niet kan geloven: "Ik had nooit gedacht dat zo'n kleine daad voor zo'n kettingreactie zou kunnen zorgen. Ik ben nog steeds in shock. Bij 6000 dollar op GoFundMe dacht ik dat het een grap was. Ik hou van jullie, dit betekent heel veel voor me."

Ster advertentie
Ster advertentie