OMG

Global warming: hoe de mens eruit zou zien in de toekomst

  1. Newschevron right
  2. Global warming: hoe de mens eruit zou zien in de toekomst

Wetenschappers hebben uitgevogeld hoe wij eruit zouden zien als temperaturen extreem zouden veranderen. Van een waterwereld door opwarming van de aarde, tot een nieuwe ijstijd en zelfs overname van een andere planeet. Voor wie vasthoudt aan de huidige schoonheidsidealen, zou de opwarming van de aarde lichamelijk misschien niet zo heel gek uitpakken. Op wat freaky kieuwen en zwemvliezen na.

Spieren en heupen

De Britse dokter Matthew Skinner heeft samengewerkt met graphisch designer Quentin Devine, om je idee te geven over hoe de geƫvolueerde mens eruit zou zien. Bij een extreem koud klimaat of ijstijd zouden we meer spieren kweken en meer lichaamsbeharing krijgen. Iets waar sommige mannen nu juist hun best voor willen doen. Ook zouden we een blekere huid kunnen krijgen om meer vitamine D op te vangen.

Waterwereld

Voor vrouwen die houden van het smalle-taille-brede-heupen figuur zouden weer meer voordeel kunnen hebben bij een wereld overspoeld met water. Onze longen zouden verkleinen, waardoor onze ribben ook smaller worden. Enige nadelen: zwemvliezen tussen vingers en tenen, kieuwen voor zuurstof en een extra beschermend ooglid.

Andere planeten

Als het ons lukt zelfs andere planeten te veroveren, dan zijn er drastische maatregelen nodig. Door het gebrek aan zwaartekracht, zouden we kortere benen en langere armen ontwikkelen. Volgens wetenschappers zouden wij daarmee terug gaan naar onze voor-voor-voor-voorouders, de oerang-oetangs.

Ster advertentie
Ster advertentie