OMG

Jongens lieten zich bijten door giftige spin om Spider-Man te worden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Jongens lieten zich bijten door giftige spin om Spider-Man te worden

Drie Boliviaanse jongens kwamen op het idee om zich te laten bijten door een spin. Ze hoopten dat ze dan ook superkrachten zouden krijgen net als hun grote held Spider-Man. In het originele Marvel-verhaal wordt Peter Parker gebeten door een radioactieve spin en krijgt hij superkrachten. In het echte leven werkt het echter anders dan in de verhalen van Spider-Man en zeker als je een zeer giftige spin uitkiest.

Zwarte Weduwe

De jongens van acht, tien en twaalf jaar oud uit Chayanta, veranderden helaas niet in superhelden door de spinnenbeet. Wel moesten ze supersnel naar een gezondheidscentrum, want ze waren gebeten door een Zwarte Weduwe, een spin die zo'n vijftien keer giftiger is dan een ratelslang. De drie hadden daarom al snel last van alarmsymptomen zoals koorts, spierpijn, maagkrampen en een verhoogde hartslag.

Van ziekenhuis naar ziekenhuis

Bij aankomst in het lokale gezondheidscentrum kreeg het trio medicijnen om de spinnenbeet te verhelpen. Die bleken echter niet effectief. Daarom werden de drie jongens eerst naar een ziekenhuis in Llallague vervoerd en vervolgens naar het kinderziekenhuis in de Boliviaanse hoofdstad La Paz. Daar had de behandeling wel effect en mochten ze na vijf dagen alweer naar huis.

Goed verhaal

De jongens zijn misschien geen superhelden geworden, maar ze hebben wel een goed verhaal voor later. Misschien zelfs een beter verhaal dan in sommige superheldenfilms en -series.

Ster advertentie
Ster advertentie