OMG

Politie voorkomt verstoppertje voor 3000 mensen in IKEA

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Politie voorkomt verstoppertje voor 3000 mensen in IKEA

Een Facebookevenement zorgde ervoor dat onlangs een IKEA in het Schotse Glasgow bezocht zou gaan worden door drieduizend mensen die verstoppertje wilden spelen. Helaas staken vijf agenten en een aantal beveiligers hier een stokje voor. De bedrijfsleider hoorde van het verstoppertje-event en besloot het te voorkomen. Alle groepjes die voor het spel leken te komen, werden aangesproken door beveiligers, schrijft iemand op Facebook.

Eindhoven: 32.000 mensen

Evenementen om verstoppertje te spelen, kwamen vroeger vaak voor bij de winkels van het Zweedse concern. In Nederland hadden zich ooit 18.000 Facebookers opgegeven voor een potje verstoppertje in Eindhoven en 32.000 mensen stonden klaar voor het spel in Amsterdam. In de eerste jaren werd verstoppertje nog toegestaan, maar daarna begon het uit de hand te lopen en besloot het concern het te verbieden. Je weet maar nooit wat er met mensen gebeurd als ze zich verstoppen in koelkasten, onder bedden of in tasjes of mandjes van de winkel.

Veiligheidsredenen

De bedrijfsleider van IKEA Glasgow vertelt de lokale krant dat het om veiligheidsredenen is afgeblazen: "De veiligheid van onze klanten en werknemers is voor ons topprioriteit. We waren op de hoogte van het onofficiƫle potje verstoppertje dat bij ons was georganiseerd en werkten daarom samen met de lokale politie voor extra steun. We waarderen dat mensen graag spelletjes willen spelen bij ons, maar we staan dit soort activiteiten niet toe, zodat we zeker weten dat onze klanten in een veilige omgeving rondlopen." Gelukkig kunnen ze dit spelletje nooit verbieden:

Ster advertentie
Ster advertentie