OMG

"Straatintimidatie door mannen moet strafbaar worden"

  1. Newschevron right
  2. "Straatintimidatie door mannen moet strafbaar worden"
"Mannen hebben hier nooit last van, waarom zouden wij als vrouwen dat moeten pikken?" Of ze weleens is uitgemaakt voor hoer? Ja! Waarom? Zomaar. Een hoop vrouwen, onder wie comedian Soundos El Ahmadi, journaliste Renate van der Zee en actrice Gaya Branderhorst vinden dat mannen die je zo 'aanspreken' een dikke vette boete naar hun hoofd geslingerd moeten krijgen.

Aashna sprak met Gaya die meedoet aan het burgerinitiatief tegen dit soort ongewenst gedrag. De actrice wil dat vrouwen in Nederland gewoon ongehinderd over straat kunnen lopen.

Intimiderend en agressief
Gisteren is de website www.straatintimidatie.nl live gegaan. Er zijn 40.000 handtekeningen nodig om het burgerinitiatief op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Gaya voelt zich geïntimideerd als mannen uit het niets vervelende uitspraken doen op straat.

"Een bouwvakker die je op straat nafluit, daar kun je wel wat tegen zeggen. Maar het gedrag waar wij het over hebben, is echt zo intimiderend en agressief dat als je wat terugzegt je misschien wel aangerand of in elkaar geslagen kan worden."
"Bullshit"
Luisteraar Chris vindt het allemaal onzin. "Groeten is gratis en je wordt er ook niet zwanger van".Ster advertentie
Ster advertentie