OMG

Hondenuitlaatservice Woof-Tang Clan wordt aangeklaagd wegens inbreuk op auteursrecht

foto: www.wooftangclan.com
  1. Newschevron right
  2. Hondenuitlaatservice Woof-Tang Clan wordt aangeklaagd wegens inbreuk op auteursrecht

''The ILLEST dogs in NYC'' vind je bij Woof-Tang Clan. Dat is in ieder geval wat de originele website van de New Yorkse hondenuitlaatservice beweert. En hoewel het een prachtig idee lijkt, is Wu-Tang Clan-lid RZA er niet zo blij mee. Hij klaagt het bedrijf aan wegens inbreuk op auteursrechten.

Diefstal

Niet alleen de naam, maar ook het logo van Woof-Tang Clan zijn volgens RZA ''onmiskenbaar geassocieerd'' met Wu-Tang Clan. Ook werden er t-shirts verkocht, waarvan het ontwerp was gebaseerd op Ol' Dirty Bastards Return to the 36 Chambers. Inmiddels staan deze shirts niet meer op de website.

Dawgs

Onder het kopje Dawgs vind je de schattige hondjes die al worden uitgelaten door Woof-Tang Clan. Behalve het wandelen met de honden, biedt het bedrijf ook 'dog sitting' aan. Op één voorwaarde tenminste:

''We zijn ook beschikbaar voor logeerpartijen met de pup bij jouw tijd, zodat de routines niet worden doorbroken. We zijn hoffelijk en verantwoordelijk, zolang we akkoord zijn dat Nas' Illmatic het beste album aller tijden is.''

Goed idee?

Oprichter Cuatchon vertelt aan New York Daily News dat hij pas wil reageren op de kwestie nadat hij een advocaat heeft gesproken. Wel vertelt hij: ''Ik ben fan. We wandelen met honden. Het leek me een goed idee.''

Ster advertentie
Ster advertentie