OMG

Tunesische presentator zegt tegen slachtoffer dat ze 'haar verkrachter moet trouwen'

  1. Newschevron right
  2. Tunesische presentator zegt tegen slachtoffer dat ze 'haar verkrachter moet trouwen'

In de populaire Tunesische talkshow Andi Mankolek heeft presentator Ali Chebbi opmerkelijke uitspraken gedaan. In de talkshow worden ruzies en conflicten opgelost. In deze aflevering ging het over Hajar, een 17-jarig meisje dat door drie familieleden structureel verkracht is sinds haar veertiende. Nu is ze acht maanden zwanger van één van de daders. Haar vader schaamt zich voor haar zwangerschap, omdat ze nog niet getrouwd is. Om deze reden zette hij Hajar het huis uit. Haar broer nam contact op met de show om het conflict tussen Hajar en haar vader op te lossen.

trouwen

Presentator Chebbi vraagt in het programma aan Hajar wie de vader van haar ongeboren kind is. Hajar weet dit niet zeker, maar ze denkt dat het de broer van haar stiefmoeder is. De presentator zegt dan dat "Hajar de dader moet trouwen, om de zaak te sluiten". Nadat ze aangeeft dat alle drie de mannen al getrouwd zijn, zegt hij: "hij kan op zijn minst het kind erkennen en zijn naam aan het kind geven."

excuses

Hierna zegt de presentator dat het Hajars fout is dat ze nooit de daders heeft aangegeven. Hij zegt dat Hajar haar excuses aan haar vader moet aanbieden, omdat ze zwanger is en ongetrouwd: "Geef toe dat het jouw fout is." Hierop antwoordt het meisje huilend dat het haar fout is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

reacties

Veel mensen reageerden geshockeerd op deze aflevering. Duizenden mensen sloten zich bij de Facebookpagina "Trouw je verkrachter, zei hij. We zien je in de rechtbank, reageren wij". De presentator is nu drie maanden geschorst door de zender.

Ster advertentie
Ster advertentie