OMG

Peter R. De Vries confronteert 34-jarige thuiswonende internetpester

  1. Newschevron right
  2. Peter R. De Vries confronteert 34-jarige thuiswonende internetpester

Je bent 34 jaar, woont thuis bij je ouders en je vindt het lastig om aan een vriendin te komen. Wat doe je dan? Jeroen, die uit een dorpje dichtbij Zwolle komt, verzon er wat bizars op. Onschuldige meisjes helemaal kapot stalken. De slachtoffers waren ten einde raad en schakelden het programma Internetpesters aangepakt van Peter R. De Vries in.

Na een lange zoektocht, ontmaskerde Peter de dader bij zijn ouders thuis. Dat werd toch een beetje awkward voor de creepy guy.

Boze papa en mama
Jeroen, die als productiemedewerker werkt, werd ineens verrast door een bezoekje van Peter R. De Vries. Zijn moeder was eveneens nieuwsgierig naar dit hoogbezoek. In het begin ontkende de dader op een nogal hoge, zenuwachtige toon: "Serieus niet. Ik snap niet hoe ze daarbij komen." Toen Peter vroeg naar Jeroen's telefoon, weigerde hij in eerste instantie.

Moeders werd het zat en drong haar zoon erop aan om eerlijk te zijn. "Dan laat je het toch zien als je niks te verbergen hebt. Je moet gewoon de waarheid zeggen!"

De vader van de stalker kwam later binnen en wilde Peter eigenlijk wegsturen. Maar toen het verhaal na een tijdje goed helder werd, draaide paps weer bij.

Zielig intimiderend typje
Jeroen ging twee jaar lang erg ver met zijn bedreigingen en seksuele intimidatie. Zo vertelde hij bijvoorbeeld dat hij met een stijve op bed lag en nog veel meer nare ongein. Ook bedreigde de dader de slachtoffers regelmatig:

- "Hoer, het is niet te hopen dat ik je tegenkom, want ik slacht je af, daar kun je op rekenen, je leven wordt een hel bitch"
- "Wat ben jij een vieze, vieze, vuile smerige hoer. Ik hoop dat je nooit meer wakker wordt vuile leugenaar"

Straf?
Voor zover bekend, krijgt Jeroen geen straf hiervoor. Hij heeft op z'n minst zijn excuses aan de slachtoffers moeten aanbieden. Daarnaast wil de vader van de stalker met hem naar een psychiater. Misschien toch nog een straf erachteraan?

Ster advertentie
Ster advertentie