OMG

Overlevende tegen massamoordenaar die dreigt met hongerstaking: "Hou je bek dicht en zit je straf uit"

  1. Newschevron right
  2. Overlevende tegen massamoordenaar die dreigt met hongerstaking: "Hou je bek dicht en zit je straf uit"

Anders Breivik moet een gevangenisstraf van 21 jaar uitzitten voor de massamoord die hij in 2011 pleegde. De terrorist dreigt nu met een hongerstaking tot de dood, omdat hij gevangen zit onder 'slechte omstandigheden'. Breivik klaagt in een open brief aan de Noorse en Zweedse media dat hij al weken in een isoleercel zit en nooit de gevangenisstaf spreekt: "Ik ga door met de hongerstaking als de situatie niet verandert, want ik kan hier niet meer tegen."

Shut the fuck up

"Jij weet niet wat slechte omstandigheden zijn. Hou je bek dicht en zit je straf uit lafaard." zegt de 22-jarige Emma Martinovic tegen news.com.au als reactie op Anders Breivik's open brief. Emma is een overlevende van het bloedbad in Noorwegen: "Hij heeft zoveel mensen vermoord, gedaan alsof hij God was en nu klaagt hij over de gevangenis. Loser," voegt ze daaraan toe.

"JE KOMT TOCH NIET WEG"

"Ik herinner me nog hoe die klootzak moest lachen terwijl hij mensen neerschoot die de ijskoude zee indoken om te ontsnappen. Hij schreeuwde 'Je komt toch niet weg'." Emma zwom ook weg van Anders Breivik en zag hoe vrienden en vriendinnen om haar heen doodgeschoten werden. Emma werd geraakt in haar linkerarm.

Terrorisme

Anders Breivik vermoordde 69 jongeren op een politiek zomerkamp op het Noorse eiland Utøya en liet daarna een bom ontploffen die acht mensen in de hoofdstad Oslo het leven kostte.

"Hij mag niet winnen"

Emma zegt dat ze vindt dat ieder mens met respect behandeld moet worden, maar dat ze daar bij Breivik enorme moeite mee heeft: "In zijn geval vind ik het moeilijk. Ik heb geen sympathie voor hem. Hij heeft veel vrienden van me afgenomen en mijn leven een stuk moeilijker gemaakt." Emma moet nog vaak denken aan het bloedbad. "Ik heb mijn ups en downs, maar ik kan niet opgeven en hem laten winnen. Ik moet me door deze moeilijke dagen heen slaan en goed voor mezelf zorgen in de dagen die er nog aankomen."

Ster advertentie
Ster advertentie