OMG

Stel in India noemt pasgeboren tweeling Corona en Covid

foto: Unsplash - FOTO TER ILLUSTRATIE
  1. Newschevron right
  2. Stel in India noemt pasgeboren tweeling Corona en Covid

Een stel uit India heeft hun twee pasgeboren kinderen de opvallende namen Corona en Covid gegeven. De tweeling - een jongetje en meisje - werd op 27 maart geboren in de stad Raipur. Dat was twee dagen nadat het hele land in een lockdown ging tot 14 april.

Moeilijke periode

De 27-jarige moeder Preeti Verma vertelde Press Trust of India dat ze de afgelopen periode veel hindernissen hebben moeten nemen. Daarom zouden besloten ze de kinderen unieke virusnamen te geven die ze aan de moeilijke periode herinnert: "Doordat het verkeer niet meer reed, kwamen we met pijn en moeite laat aan bij het ziekenhuis. De bevallingen verliepen moeilijk en daarom besloten we ze deze gedenkwaardige en unieke namen te geven."

Mooie namen

"De namen zijn van zichzelf al mooi. Corona betekent kroon in het latijn", zei vader Vinay Verma. "Daarnaast wilden we de angst die deze namen uitdragen beëindigen en de focus weerleggen naar sanitaire voorzieningen en hygiëne." Het koppel laat ook weten dat ze de kindernamen in een latere periode mogelijk nog kunnen gaan veranderen, vanwege de sociale druk met name vanuit ouderen in hun omgeving.

Ster advertentie
Ster advertentie