OMG

Canadese moeder na 31 jaar op wonderbaarlijke wijze herenigd met ontvoerde zoon

foto: YouTube: Toronto Police Service
  1. Newschevron right
  2. Canadese moeder na 31 jaar op wonderbaarlijke wijze herenigd met ontvoerde zoon

Stel je even voor hoe het is om ruim dertig jaar lang niet te weten of je zoon nog leeft of dood is. Het overkwam Lyneth Mann-Lewis, een Canadese moeder van een zoon die op driejarige leeftijd werd ontvoerd. Ze vond hem 31 jaar later op een wonderbaarlijke wijze weer terug. "Ik ben het bewijs dat je ook na 31 jaar lang lijden niet op moet geven," zegt de vrouw tijdens een persconferentie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Wees geduldig, wees sterk en geloof erin dat alles mogelijk is en alles kan veranderen."

Ontvoerd

In 1987 werd Lyneths zoontje Jermaine, die toen 21 maanden oud was, ontvoerd door zijn vader Allan Mann Jr. Hij nam zijn zoon mee de grens over naar de Verenigde Staten. Daar gaf hij zichzelf en Jermaine een nieuwe identiteit met valse namen. Wayne Banks van de Toronto politie legt tijdens de persconferentie uit dat Jermaine een beroerde jeugd in Amerika beleefde: "Ze leefden eigenlijk een leven dat bestond uit leugens. Jermaine wist niet wie hij was. Hij leefde in de veronderstelling dat zijn moeder kort na zijn geboorte was overleden."

Gevonden

Nadat Jermaine ontvoerd was, schakelde Lyneth zowel de politie van Toronto als de Missing Children Society in om haar zoon te zoeken. De onderzoeken leidden uiteindelijk tot niks. Politieagent Banks vertelt dat de zaak bij de onopgeloste zaken belande. Tot in 2016. Toen werd de zaak publiekelijk besproken bij een samenwerking tussen de politie van Toronto en de U.S. Marshals Service. De details kan Banks niet bekendmaken, maar het onderzoek leidde uiteindelijk tot de arrestatie van Allan Mann Jr.

Hereniging

Voor Lyneth waren de laatste uren voordat ze haar zoon weer in de armen kon sluiten het lastigst. Toen ze hem eindelijk in de ogen kon kijken, maakte ze meteen weer een diepe connectie met hem. En hij ook met haar. "Hij zei dat ik zijn ogen had. Hij knuffelde me en kuste me en we hebben elkaar lange tijd vastgehouden." Dezelfde dag nog stond de moeder in de keuken om een heerlijke maaltijd voor haar zoon te bereiden.

Sterk

Amanda Pick van de Missing Children Society put hoop uit deze zaak. Ze noemt Lyneth en haar familie sterk en volhardend. "Gedurende al deze jaren was het haar kracht en moed die ons altijd hoop gaven om verder te zoeken en niet op te geven."

Ster advertentie
Ster advertentie