Naar homepage
OMG

Nederlandse tiener (15) bouwt Rotterdam na in Minecraft

  1. Newschevron right
  2. Nederlandse tiener (15) bouwt Rotterdam na in Minecraft

Jaron Hoste uit Krimpen aan den Ijssel heeft Rotterdam deels nagebouwd in het populaire computerspel Minecraft. Belangrijke gebouwen zoals het nieuwe Rotterdam Centraal en concertzaal De Doelen (inclusief de zalen met rode stoelen) staan allemaal in de server van de vijftienjarige tiener.

Aanslagen Parijs

Jaron en zijn vriend Daan Meijer kregen de opdracht om een server (minigame) in Minecraft te bouwen. Ze bouwden Rotterdam Centraal in eerste instantie voor een schietspel, maar dat vond Jaron na de aanslagen in Parijs niet meer oké.

Gratis OV

Na het Centraal Station besloot Jaron verder te gaan met bouwen en zo volgden het Groot Handelsgebouw, De Doelen, de kantoren van Unilever, Nationale Nederlanden en vele andere gebouwen. De volgende stap van Jaron zijn de bus- en tramlijnen, zodat je gratis kan reizen in de havenstad.

Kaarten

Jaron gebruikt Apple Maps 3D, Google Streetview en de gedetailleerde kaarten van het Rotterdamse gemeentearchief om de gebouwen na te maken. Ook krijgt hij originele bouwtekeningen van zijn vader die architect is.

Ster advertentie
Ster advertentie