OMG

Afghaanse tiener schiet Talibanstrijders dood die haar ouders vermoordden

foto: Daily Mail
  1. Newschevron right
  2. Afghaanse tiener schiet Talibanstrijders dood die haar ouders vermoordden

Een Afghaans meisje heeft in haar thuisland Afghanistan twee Talibanstrijders doodgeschoten en enkele anderen verwond die haar ouders hebben vermoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Steun regering

Opstandelingen in de centrale provincie Ghor bestormden vorige week het huis van de tiener Qamar Gul. Ze waren op zoek naar haar vader, het dorpshoofd. Haar ouders steunden de regering. Toen de opstandelingen haar ouders gevonden hadden, schoten ze hen dood.

AK-47

Wat de Talibanstrijders niet wisten, was dat er in het huis van Qamar ook wapens lagen. Ze kwam naar buiten met een AK-47 van haar familie en opende het vuur. Twee Talibanstrijders werden door haar gedood, andere moordenaars van haar ouders raakten gewond, volgens Daily Mail.

tussen de 14 en 16 jaar

Hoe oud Qamar precies is, is niet bekend. Ze zou volgens ambtenaren uit haar dorp tussen de 14 en 16 jaar oud moeten zijn. Na de schietpartij kwamen er volgens de berichtgeving een paar Talibanstrijders langs om haar huis aan te vallen, maar militairen en dorpelingen verdreven de strijders na een vuurgevecht.

veilige plek

De Afghaanse veiligheidsdiensten hebben Qamar en haar jongere broertje naar een veiligere plek gebracht, vertelt een woordvoerder aan de pers.

Ster advertentie
Ster advertentie