OMG

Verlamd jongetje zet eerste stapjes op school en hele klas juicht

  1. Newschevron right
  2. Verlamd jongetje zet eerste stapjes op school en hele klas juicht

Het Braziliaanse jongetje David Matos de Souza zit al zijn hele leven in een rolstoel. Onder aanmoediging van zijn klasgenootjes durfde hij zijn eerste stapjes te zetten. Een leerkracht filmde het prachtige moment.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doorzetter

Het jongetje moest bij elke tafel even steun zoeken, maar zette door. Toen hij eenmaal de muur had bereikt, draaide hij zich om en stapte hij recht in de armen van de lerares. Ze beloonde hem met een dikke knuffel.

onbeschrijfelijk moment

Zijn moeder reageerde emotioneel op de beelden: ''Ik heb heel hard gehuild. Ik had nooit gedacht dat dit op school zou gebeuren. Het gevoel is onbeschrijfelijk. Ik heb een boodschap voor alle moeders in dezelfde situatie: geef je kinderen nooit op!

NOOIT MEER LOPEN

De zesjarige jongen lijdt aan polio, waarbij in een aantal gevallen gedeeltelijke spierverlammingen optreden. De dokters voorspelden dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Sinds kort kreeg hij fysiotherapie en in de klas probeerde hij dapper zijn eerste stappen te zetten. Al zijn klasgenootjes moedigden hem vol enthousiasme aan!

Ster advertentie
Ster advertentie