OMG

BIZAR: Held die Oregon schietpartij probeerde te stoppen, krijgt ruim 700.000 dollar aangeboden

  1. Newschevron right
  2. BIZAR: Held die Oregon schietpartij probeerde te stoppen, krijgt ruim 700.000 dollar aangeboden

Chris Mintz (30), die afgelopen donderdag de schietpartij op de Amerikaanse school in Oregon probeerde te stoppen (met 'succes'), krijgt ruim 700.000 dollar aangeboden om zijn medische rekeningen en herstel te betalen. Ook hij is maar liefst zeven keer beschoten en daarnaast heeft Chris er gebroken benen aan overgehouden.

Sympathisanten zijn een crowdfuningsactie gestart voor Chris, waarbij het doel 10.000 dollar was. Maar de teller staat inmiddels, en geheel onverwacht, op ruim 700.000 dollar.

Bij de schietpartij zijn negen onschuldige mensen omgekomen. Ook de 26-jarige dader Chris Harper Mercer is niet meer in leven.

Hiep hiep h....?

Held Chris had net tien jaar in dienst gezeten bij het leger en was pas begonnen met het volgen van colleges. Mede door zijn achtergrond als soldaat, kon hij niet slechts toekijken hoe zijn medestudent een bloedbad aanrichtte.

Het was een onverwachts tragische dag voor Mintz. En dat terwijl hij eigenlijk de zesde verjaardag van zijn zoontje had moeten vieren.

Thalys-held 'ontsnapt' aan schietpartij Oregon

Bizar: de 22-jarige Alek Skarlatos, die eerder dit jaar een bloedbad wist te voorkomen in de Thalys van Amsterdam naar Parijs, is 'ontsnapt' aan de schietpartij in Oregon. Hij had die dag eigenlijk colleges moeten volgen op de school waar het bloedbad plaatsvond. Maar de Thalys-held skipte zijn donderdagcolleges, omdat hij meedoet aan de Amerikaanse Dancing With The Stars.

Alek was te gast bij Ellen Degeneres en vertelde er meer over in haar show.

Ster advertentie
Ster advertentie