OMG

'Smerigste man ter wereld' overleden op 94-jarige leeftijd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Smerigste man ter wereld' overleden op 94-jarige leeftijd

De Iraanse Amou Haji, die 'de smerigste man ter wereld' werd genoemd, is op 94-jarige leeftijd overleden. De man kreeg de bijnaam omdat hij zich meer dan een halve eeuw niet had gewassen. Haji stierf in het dorp Dejgah in de zuidelijke provincie Fars, zo meldt persbureau IRNA.

Trauma

Volgens een lokale functionaris weigerde de man zich te wassen uit de angst om ziek te worden. Toch hadden verschillende dorpsbewoners een andere theorie. Haji zou zich niet meer wassen vanwege een trauma; hij zou jaren geleden zijn afgewezen door een vrouw op wie hij een oogje had. Haji is de rest van zijn leven dan ook vrijgezel gebleven.

foto: AFP

Amou Haji - 'de smerigste man ter wereld'

Rottend stekelvarkensvlees

Haji hield er, naast zich niet wassen, meerdere smerige gewoontes op na. Hij rookte bijvoorbeeld vijf sigaretten tegelijk of rookte mest in een pijp. Zijn haar en baard trimde hij bij een open vlam en zijn dieet bestond voornamelijk uit aangereden dieren. Zijn favoriete eten zou rottend vlees van een stekelvarken zijn geweest. Hij zou al jaren geen vers voedsel hebben gegeten.

foto: AFP

Amou Haji rookte meerdere sigaretten tegelijk

Gezond

Ondanks al deze smerige gewoontes, was de man altijd vrij gezond. "Jezelf vijf decennia niet wassen doet blijkbaar wonderen voor je immuunsysteem", klonk het toen bij zijn artsen. Een paar maanden geleden namen dorpsbewoners hem uiteindelijk toch voor het eerst sinds decennia mee voor een wasbeurt. Of deze eerste wasbeurt in 50 jaar hem fataal is geworden, of dit gewoon toeval en ouderdom is geweest, blijft de vraag.

In 2013 werd er een korte documentaire gemaakt over het leven van de smerigste man ter wereld, getiteld The Strange Life of Amou Haji.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie