OMG

Man steelt gehele brug in Turkse hoofdstad Ankara

foto: YouTube: CNN TÜRK
  1. Newschevron right
  2. Man steelt gehele brug in Turkse hoofdstad Ankara

Een man heeft het in de Turkse hoofdstad Ankara voor elkaar gekregen om een gehele brug te stelen. Ja, je leest het goed. Daarmee hoopte hij heel wat geld te verdienen, maar dat verliep toch even anders.

Fundering achtergelaten

De zogeheten Gömleksiz-brug werd in 1936 gebouwd, maar werd al zo'n 44 jaar niet meer gebruikt. Toen de brug in 1978 zwaar beschadigd raakte door een overstroming, werd er namelijk een nieuwe gebouwd. De Gömleksiz-brug was nog altijd redelijk intact gebleven, totdat ie elf dagen geleden compleet verdwenen was. Compleet is niet helemaal waar, zo liet de dief nog wel de fundering achter.

foto: Google Maps

De Gömleksiz-brug, voordat ie gestolen werd.

Onderzoek politie

Vier dagen lang werd er aan de sloop van de brug gewerkt. Aangezien de omwonenden dachten dat de werkzaamheden in opdracht van de overheid werden uitgevoerd, deden ze er geen melding van. Pas toen patrouillerende agenten opmerkten dat de brug was verdwenen, werd er een onderzoekt gestart.

Naar aanleiding van het onderzoek werd uiteindelijk via camerabeelden achterhaald wie er achter de brugdiefstal zat. Het bleek om een schroothandelaar uit Ankara te gaan. De verdachte had eerder al om toestemming gevraagd om de brug te mogen slopen, maar dat werd afgekeurd. Daarom nam hij het heft maar in eigen handen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

32.000 euro

De man huurde twee bulldozers in om de 500 meter lange brug te slopen. Ook gebruikte hij vrachtwagens om al het materiaal naar zijn opslagplaats te vervoeren. Turkse media melden dat hij zeventig ton aan ijzer wist te verkrijgen, met een waarde van zo'n 32.000 euro. Het feestje duurde niet lang, aangezien de handelaar inmiddels is gearresteerd.

Ster advertentie
Ster advertentie