Naar homepage
OMG

VIDEO: Vice journalist trekt op met ISIS-strijders

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Vice journalist trekt op met ISIS-strijders
Journalist Medyan Dairieh van Vice News is het gelukt om een aantal weken op te trekken met de strijders van ISIS. Hij heeft een vijfdelige documentaire gemaakt, waarvan donderdagavond het eerste deel verscheen.

In de video zie je hoe de soennitische extremisten strijden tegen het Syrische leger in de stad Raqqa, de hoofdstad van het door ISIS uitgeroepen kalifaat.

Bekijk deel 1. !!Let wel op want er komend schokkende beelden in voor!!IS
ISIS, dat zichzelf inmiddels heeft afgekort tot IS (Islamitische Staat), is bezig met een snelle opmars in Irak en Syriƫ. Vooral shjiiten en chirstenen moeten het daarbij ontgelden. Ze worden verdreven of vaak op barbaarse wijze afgemaakt.

Dramatische oproep
De afgelopen dagen zijn duizenden mensen in Irak gevlucht. Op de berg Sinjar zitten tienduizenden jezidi's vast, omsingeld door de extremistische strijders. Een Iraaks parlementslid deed deze week een dramatische oproep om haar volk te redden:Luchtaanvallen
President Obama heeft inmiddels toestemming gegeven voor luchtaanvallen op ISIS-strijders. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen.

Ster advertentie
Ster advertentie