OMG

7 Chinese vriendinnen bouwen prachtige villa om samen in te wonen

  1. Newschevron right
  2. 7 Chinese vriendinnen bouwen prachtige villa om samen in te wonen

Sommige vriendschappen zijn zo hecht dat het bijna als familie voelt. Als je zo'n hechte vriendengroep hebt, heb je vast wel eens besproken hoe leuk het zou zijn om samen oud te worden. Een groepje vriendinnen uit China ging zelfs nog een stapje verder. De dames hebben hun droom waargemaakt en een huis laten bouwen waar ze samen in kunnen wonen na hun pensioen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grap

"In 2008 kwamen de 7 van ons samen. Het was gewoon een grap", vertelt een van de vrouwen uit de vriendinnengroep aan Yitiao TV. De dames, die elkaar leerden kennen op werk, voelen zich nog closer dan zussen. Ze maakten daarom een plan om samen oud te worden. "We zouden wanneer we 60 jaar waren, samenkomen en dan ons gepensioneerde leven samen doorbrengen."

Echt plan

Wat als een grap begon, werd een echt plan toen de vrouwen in 2018 op een droomhuis stuitten. Ze vonden het huis in een dorp in de natuur, zo'n 70 kilometer van de metropool Guangzhou. Ze besloten het te kopen en renoveren, want "vrouwen zouden niet moeten wachten tot dertig jaar later" om hun droomleven te realiseren.

Glazen villa

Het huis van rode bakstenen werd voor ruim een half miljoen euro omgebouwd. Het resultaat is prachtig. Het is nu een grote en lichte woning met een enorme leefkeuken, een buitenzwembad en verschillende ruime slaapkamers met een indrukwekkend uitzicht.

"Als je op je bed ligt, kan je de ochtendmist en zonsopkomst zien."

Samen koken

Hoewel de dames allemaal gezinnen hebben, hopen ze in de toekomst samen in het huis te eindigen. "We zullen dan waarschijnlijk samen koken, barbecueën, zingen en voedsel verzamelen in het dorp." Helaas wordt in de video niet duidelijk of ze er dan met of zonder man en kinderen gaan wonen.

"Over 10 of 15 jaar zijn onze kinderen waarschijnlijk opgegroeid. We hopen dat we de komende tien jaar nog steeds samen zullen zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie