OMG

FOTO'S: Turkse vrouwen lachen vice-premier uit op social media

  1. Newschevron right
  2. FOTO'S: Turkse vrouwen lachen vice-premier uit op social media
De Turkse vice-premier Bülent Arınç deed onlangs tijdens een tv-interview de uitspraak dat hij vindt dat vrouwen niet overdreven horen te lachen in het openbaar. Daardoor ontstond een flinke discussie in Turkije die vandaag nog volop doorgaat op social media. Turkse vrouwen (maar ook mannen) tweeten, instagrammen en facebooken massaal foto's van hun glimlach met de hashtags #kahkaha, #direnkadın en #BülentArınç.

Kuisheid

Bülent Arınç zei tijdens zijn speech in de Turkse stad Bursa dat kuisheid voorop moet staan: "Kuisheid is voor vrouwen en mannen zeer belangrijk. (..) Hij moet geen womanizer zijn, trouw blijven aan zijn vrouw en zijn kinderen liefhebben. Een vrouw moet kuis zijn, weten hoe ze zich netjes moet gedragen en niet schaterlachen in het openbaar. Ze moet zich niet uitdagend gedragen en haar kuisheid beschermen."

De oppositiepartijen hebben inmiddels fel gereageerd op de uitspraak van de vice-premier die lid is van premier Recep Tayyip Erdogan's AK partij.

Een filmpje dat ook veel opduikt is compilatie van scènes waarin de beroemde en zeer geliefde actrice Adile Naşit (1930 – 1987) haar karakteristieke lach te horen is.

Ster advertentie
Ster advertentie