Naar homepage
OMG

Passagier activeert per ongeluk schietstoel tijdens rondvlucht

foto: Facebook: Dassault Aviation
  1. Newschevron right
  2. Passagier activeert per ongeluk schietstoel tijdens rondvlucht

Een 64-jarige passagier van een straaljager heeft zichzelf tijdens een rondrit uit het gevechtsvliegtuig geschoten. De Fransman trok in paniek per ongeluk aan een hendel naast zijn stoel, toen ze met 500 kilometer per uur door het luchtruim in het Franse Saint-Dizier vlogen. Hij daalde gelukkig veilig neer door de parachute.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paniek

De Fransman had de rondvlucht die vorig jaar plaatsvond, cadeau gekregen van zijn collega's. Tijdens het opstijgen raakte hij in paniek en trok hij aan de hendel waardoor hij uit het vliegtuig werd geschoten. Op dat moment waren ze nog niet in de buurt van de topsnelheid. De Dassault Rafale B kan namelijk zo'n 1400 kilometer per uur.

Eerste conclusies

Het incident met de straaljager vond vorig jaar in maart plaats, maar de Franse luchtvaartautoriteit maakte het dit jaar pas bekend na de eerste conclusies uit een uitgebreid onderzoek. Daarin zou ook te lezen zijn dat de veiligheidscontroles niet goed waren uitgevoerd. Daarom verloor de man zijn helm bij de lancering. Ook had hij geen medische verklaring om te mogen vliegen. Het onderzoek is nog niet afgerond, dus het is ook niet bekend of het eventuele gevolgen gaat hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie