OMG

Student drie dagen vergeten in een grot door speleologieclub

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Student drie dagen vergeten in een grot door speleologieclub

De Amerikaanse student Lukas Cavar heeft drie dagen vastgezeten in een grot. De speleologieclub van de universiteit waarmee hij op uitstapje was, was hem vergeten.

afgezonderd

Lukas was tijdens de speleologie, het onderzoeken van de grot, achterop geraakt en daardoor raakte de groep hem kwijt. Dat hadden ze niet door, want de begeleider deed nietsvermoedend de ingang van de grot op slot. Cavar kon niet meer naar buiten en bleef noodgedwongen achter in de grot.

overleven

Nadat de student was bekomen van de paniek, ging hij in overlevingsmodus. Drie dagen lang likte hij aan de rotswanden, om zo genoeg vocht binnen te krijgen. Zijn mobiel had geen bereik, dus was de enige optie blijven roepen om hulp. Toen de groep maar niet terugkwam, is Lukas Cavar afscheidsberichten gaan typen op zijn mobiel. Hij dacht dat hij dood zou gaan. Na drie dagen is de student gered, doordat de begeleider besefte dat hij Cavar kwijt was. Hij was teruggekeerd naar de grot, waar hij de student aantrof. Volgens de speologieclub zijn de juiste procedures niet gevolgd door de leiding.

Ster advertentie
Ster advertentie