OMG

Italiaanse horeca gebruikt pasta in plaats van rietjes in strijd tegen plastic

foto: Reddit
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse horeca gebruikt pasta in plaats van rietjes in strijd tegen plastic

Plastic is niet goed voor de wereld en veel organisaties zijn hard op weg om hun plastic daarom te verminderen. Papieren rietjes zijn echter - laten we heel eerlijk zijn - niet bepaald lekker en de productie van bijvoorbeeld ijzeren rietjes is veel te duur. De Italianen bedachten iets briljants: sommige horecagelegenheden gebruiken daar nu pasta als rietjes!

'technologische snufjes'

Een foto van het idee werd gedeeld op Reddit en de pasta-rietjes gaan sindsdien viral! Een gast in een Italiaanse bar stuurde een snap van haar drinken met daarbij de boodschap: "Hier in Italië zijn ze in café's gestart met het gebruik van pasta als rietjes om het plastic te verminderen. Onze technologische snufjes verbazen de wereld keer op keer..."

geen koffie en thee a.u.b.

Het idee vinden mensen wereldwijd helemaal top. In sommige landen kun je pastarietjes zelfs al los bestellen en volgens de berichtgeving werkt het prima. De ongekookte pastarietjes blijven wel een uur hard en zijn smakeloos, waardoor je er prima mee kunt drinken. Het enige wat je niet moet doen? Een rietje gebruiken voor je koffie of thee...

Ster advertentie
Ster advertentie