OMG

Man hangt al urenlang ondersteboven aan 90 meter hoge schoorsteen

foto: Twitter: naim_asghar
  1. Newschevron right
  2. Man hangt al urenlang ondersteboven aan 90 meter hoge schoorsteen

In het Britse Carlisle hangt al sinds vannacht een man ondersteboven aan een 90 meter hoge schoorsteen. Waarschijnlijk is hij er zelf ingeklommen en toen vast komen te zitten aan zijn kleren. Om half drie 's nachts troffen de hulpdiensten hem in de ongelukkige positie aan, nadat buurtbewoners hem om hulp hadden horen roepen.

Update: De man heeft het incident niet overleefd.

Helikopter en hoogwerker

Al heel de dag wordt geprobeerd om de man naar beneden te krijgen. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het een 'zeer complex en lastig proces'. Er werd een helikopter ingezet, maar daarmee is het niet gelukt. Vervolgens werd er gezocht naar een hoogwerker die hoog genoeg is. Die is inmiddels gevonden en een speciaal team van vrijwilligers, gespecialiseerd in hoge reddingsacties, helpt nu bij de operatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen reactie

Hoe het met de man gaat, is nog niet bekend. Hij hangt al meer dan twaalf uur ondersteboven en heeft al heel lang geen reactie meer gegeven. Hulpverleners maken zich daarom grote zorgen: "We weten niet hoe de man er nu aan toe is. Het is goed mogelijk dat we hem straks moeten reanimeren. De temperaturen zijn goed, maar omdat de man al zo lang niet heeft gereageerd, maken we ons grote zorgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie