OMG

Belgisch stel moet hun huis afstaan nadat dertien krakers het innemen

foto: Google Maps
  1. Newschevron right
  2. Belgisch stel moet hun huis afstaan nadat dertien krakers het innemen

"Ze willen claimen, ze willen claimen!" Dat dacht een Belgisch koppel toen ze terugkwamen van een heerlijke vakantie aan zee. Toen ze thuis aankwamen, kregen Erik A. en Linda L de schrik van hun leven. Maar liefst dertien krakers hadden het huis ingenomen! Nu denk je waarschijnlijk: Dus? De politie zet ze er wel uit. Maar dan heb je het dus helemaal mis!

niet strabaar

Het kraken van huizen is namelijk niet strafbaar in België. De politie kan dus helemaal niets doen. Erik en Linda mochten onder politiebegeleiding alleen nog hun kostbare spullen uit het huis halen, voor zover die er nog waren. "Mijn muziekinstallatie was al verdwenen, wie weet wat nog verdwijnt of wat de toekomst brengt. We hebben geen poot om op te staan", vertelt Erik.

slim

Bij het innemen van het huis zijn de krakers heel slim geweest. Erik: "Ze hebben een schuifslot geïnstalleerd aan de deur, zodat ze van binnen naar buiten kunnen, maar niemand zomaar binnen kan. Niemand kan ze raken. Dat is toch ongelofelijk?" Mogelijk heeft iemand de krakers getipt, want het Belgische stel was namelijk maar twee dagen weg.

redding

Vorige maand is er een wetsvoorstel goedgekeurd, waardoor het kraken strafbaar wordt. Het Belgische stel moet dus nog heel even geduld hebben. Zodra de wet namelijk is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, is de wet officieel geldig. Waarschijnlijk kunnen Erik en Linda daarna goede stappen nemen om hun eigen huis weer terug te krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie