OMG

VIDEO: American football-speler beschermt vriendinnen van kogels, komt zelf om

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: American football-speler beschermt vriendinnen van kogels, komt zelf om

De 15-jarige Zaevion Dobson wilde drie vriendinnen beschermen, toen hij omkwam door een vuur van kogels. De tieners uit het Amerikaanse stadje Knoxville waren zich aan het klaarmaken voor een avondje uit, maar werden willekeurig doelwit van voorbijgaande schutters. Zaevion dook bovenop de meisjes en ving zelf de kogels op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Je mag nu opstaan"

Na de schietpartij lieten de vriendinnen de jongen weten dat hij kon opstaan en zij gingen zelf een huis binnen. "Ik kwam terug om te kijken of het nog wel goed ging. Ik keek hem aan en zag dat hij door het hoofd was geschoten", vertelt Kiara, een van de meisjes die Zaevion had beschermd. Volgens bijna-slachtoffers Kiara en Faith heeft de 15-jarige ook een andere jongen beschermd van de schoten. Zowel de meisjes als de jongen bleven ongedeerd.

R.I.P

De geliefde middelbare scholier speelde American football voor Fulton High School en was een van hun sterspelers. Door de gemeenschap wordt hij gezien als een held. De familie is daarom een crowdfundingactie gestart om hem ook op die manier naar zijn laatste rustplek te begeleiden.

Bende

De politie vermoedt dat de schoten afkomstig zijn van bendeleden. Een van de schutters is aan een schotwond overleden toen hij inreed op een appartementencomplex. Twee anderen zijn opgepakt. Een daarvan is na verhoor weer vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog.

Ster advertentie
Ster advertentie