OMG

Duitse student woont niet in een huis maar in de trein

  1. Newschevron right
  2. Duitse student woont niet in een huis maar in de trein

De Duitse Leonie Müller was het gedoe met haar huisbaas helemaal zat en had ook geen zin meer om ergens te wonen. Daarom bedacht ze een nogal opvallende oplossing: wonen in de Duitse trein. Ze kocht een speciaal abonnement waarmee ze door heel Duitsland kan reizen en sindsdien wast ze haar haren in het toilet van de trein en schrijft ze haar papers voor haar studie tussen gillende kinderen, shoppende vrouwen en zakenmannen die allemaal een bestemming hebben.

Leonie heeft dat niet, zij reist heel Duitsland door, vooral in de avonduren en bespaart daarmee zo'n €70 per maand. Maar dat is niet de enige reden waarom ze zo leeft. De 23-jarige student ontmoet op deze manier ook heel veel verschillende mensen. Bovendien wil ze graag aan mensen laten zien dat je ook heel makkelijk op een minder standaard manier kan leven.

Geen lange afstandsrelatie

Het is voor haar ook heel chill omdat haar moeder in Berlijn woont en haar vriendje in Stuttgart. "Ik zou eigenlijk een lange afstandsrelatie hebben maar nu kan ik altijd naar hem toe." Voor de mensen die zich afvragen waar ze slaapt: dat doet ze vooral bij haar vriendje, moeder en vrienden thuis. Bij hen komt ze 's avonds thuis met alleen een kleine rugzak waar al haar spullen in zitten. Haar waardevolste bezit is een koptelefoon. Want die zorgt ervoor dat ze alle irritante treingeluiden minder hard hoort terwijl ze aan het studeren is.

Ster advertentie
Ster advertentie