OMG

VIDEO: Kankerpatiënte wil 1 november leven beëindigen

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Kankerpatiënte wil 1 november leven beëindigen
Brittany Maynard kreeg een zware klap te verwerken toen ze hoorde dat ze de zwaarste vorm van hersenkanker heeft. Volgens doktoren heeft ze nog maar zes maanden te leven. De kankerpatiënte wil haar leven op één november beëindigen.

De 29-jarige Brittany is nog maar net getrouwd. Door het slechte nieuws moet ze haar grote droom opgeven; kinderen krijgen.

Euthanasie
Om te voorkomen dat ze een periode vol heftige pijn tegemoet gaat, heeft ze toestemming voor euthanasie aangevraagd. Ze was opgelucht toen ze hoorde dat ze daarvoor in aanmerking komt. Maynard heeft het recept van de dokter gekregen. Ze kan nu zelf bepalen wanneer ze thuis in alle rust de aarde verlaat. Dit wil ze op één november doen. Voordat ze haar leven beëindigt, doet ze nog eerst de dingen die ze altijd had willen doen.

Aandacht vragen
Brittany, haar man en moeder hebben hun verhaal voor de camera uitgelegd. De kankerpatiënte wil met de video aandacht vragen voor euthanasie. Dit is in de Verenigde Staten maar in vijf staten mogelijk voor terminale patiënten. Ze vindt dat iedereen het recht heeft om op een vredige manier zijn of haar eigen leven te beëindigen.Britney krijgt ook veel steun op Twitter.Ster advertentie
Ster advertentie