OMG

Gelukzoekers: "Mijn vader stak zichzelf voor een paspoort"

  1. Newschevron right
  2. Gelukzoekers: "Mijn vader stak zichzelf voor een paspoort"

Met 'Gelukzoekers' probeert Nesim Najih zo veel mogelijk geld en kleding te verzamelen voor de vluchtelingen. Hij stapt op 31 oktober de boksring in om te vechten voor vluchtelingen. Voordat het zo ver is, gaat hij langs bij beroemde 'gelukzoekers'. In de eerste aflevering bezoekt hij Flama en Innecent, in de urbanscene beter bekend als FNF. De twee broers vluchtten jaren geleden uit Koeweit. Inmiddels zijn het succesvolle ondernemers, terwijl ze jaren geleden in een asielzoekerscentrum leefden en 25 gulden per week kregen.

Van luxe naar caravan

Flama en Innecent vluchtten met het hele gezin weg van de Golfoorlog. Ze kwamen in Nederland terecht in een asielzoekerscentrum met caravans, terwijl ze in Koeweit het luxe leven gewend waren: "Als er geen oorlog was, dan waren wij niet in Europa. We hadden daar een rijk leven met meerdere bedrijven en auto's tot de oorlog begon," aldus Flama.

Vader stak zichzelf

Het doet Flama pijn om de nieuwe golf van asielzoekers te zien. Hij moet dan terugdenken aan hun moeilijke periode in het azc: "We kregen volgens mij 25 gulden per week. Daarvan kan je beleg kopen en that's it. Na 2,5 jaar vol onzekerheid heeft mijn vader zichzelf gestoken. Met 600 tot 700 hechtingen heeft hij het overleefd. Kort daarna kreeg hij zijn paspoort. Hij vond het opvallend dat hij moest bloeden op een plek waar juist geen oorlog was. Mijn vader wilde werken en niet alleen thuis zitten niksen."

Nederland is niet vol!

Flama vindt dat mensen die "Nederland is vol" roepen, even om zich heen moeten kijken. Misschien zelfs wat meer moeten nadenken: "Vluchtelingen komen hier door oorlog. Wie is er verantwoordelijk voor die oorlog? De westerse samenleving. Als er oorlog in Nederland is, dan vlucht jij ook naar Duitsland of Spanje. Je doet alles om je gezin te beschermen."

Succesvol ondernemer

Flama kan je een succesvol ondernemer noemen, maar wel eentje die extra hard heeft moeten bikkelen. Dat heeft z'n vruchten afgeworpen want hij bezit twee kapperszaken met daarin een tattooshop en een muziekstudio en runt óók een eigen kledinglijn. "Wij zijn niet hierheen gekomen om oorlog te voeren, te stelen of om de vrouwtjes af te pakken. Koeweit heeft ook prachtige vrouwen en een prachtige cultuur, maar ik hou ook van de Nederlandse cultuur. Laat mij maar een gelukszoeker zijn, zodat ik je land kan helpen. Ik betaal zelfs meer belasting dan de gemiddelde Nederlander."

Steun Vechten voor Vluchtelingen!

Flama en Innecent steunen Nesim Najih's Vechten voor Vluchtelingen voor de volle honderd procent. Flama hoopt dat meer mensen meedoen. "Dit maakt je niet armer, maar rijker. Wij komen zeker naar de wedstrijd en we gaan extra kaarten kopen om gratis weg te geven. Ik heb veel kleding die ik weg ga geven en tot 31 oktober knip ik iedere vluchteling gratis. Elke vluchteling krijgt een gratis tattoo van me en elke jonge vluchteling mag gratis gebruikmaken van mijn muziekstudio."

WIL JIJ MIJ IN DE RING ZIEN VECHTEN & TEGELIJKERTIJD EEN GOED DOEL STEUNEN? KOOP DAN NU JE KAARTJES! KAARTJES ZIJN €...

Posted by Najih on maandag 5 oktober 2015
Ster advertentie
Ster advertentie