OMG

Vijfjarig jongetje redt leven van moeder dankzij favoriete tv-serie

  1. Newschevron right
  2. Vijfjarig jongetje redt leven van moeder dankzij favoriete tv-serie

''Brandweerman Sam, met z'n helm en z'n jas... De held van de buurt.'' Misschien vind je Sam wel het irritantste animatiepoppetje ooit, maar hij redt blijkbaar ook levens in real life. De vijfjarige Alfie redde het leven van zijn moeder dankzij zijn favoriete tv-serie Fireman Sam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

bewusteloos

De dertigjarige moeder van Alfie, Gemma Harris, liep de trap op, maar gleed uit over haar eigen trainingsbroek. Ze viel veertien traptreden naar beneden en raakte met haar hoofd de leuning. Gemma was meteen bewusteloos.

999

Het jongetje wist dat hij naar het noodnummer moest bellen dankzij zijn lievelingsprogramma Fireman Sam. Er is een aflevering waarin wordt uitgelegd dat ambulances er zijn voor mensen die gewond zijn en dat je in zo'n geval 999 moet bellen.

Geen beweging

De moeder was weer bijgekomen, maar kon nog niet bewegen. Op de achtergrond hoorde ze haar zoontje rustig uitleggen wat er aan de hand was: ''Mama praat en beweegt niet meer.'' Ze wist gelijk dat alles goed zou komen en kort daarna arriveerde de hulpdiensten. In het ziekenhuis knapte de moeder snel op, mede dankzij de lieve steun van haar zoontje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Held van de buurt

Zijn moeder is ontzettend dankbaar en vindt haar zoon een echte held. Hij denkt daar zelf anders over: zijn idool is nog steeds Brandweerman Sam, de held van de buurt.

''Tot de dag van vandaag denk ik niet dat Alfie zich realiseert dat hij mijn leven heeft gered. Hij denkt dat het niets voorstelde, maar hij is een superheld.''

Ster advertentie
Ster advertentie