OMG

Twaalf opvallende 2Pac feitjes

  1. Newschevron right
  2. Twaalf opvallende 2Pac feitjes
Iedereen kent 2Pac van zijn dikke hits en impact op de hiphop scene. Maar ben je ook op de hoogte van alle gebeurtenissen voor en achter de schermen? Bekijk hieronder 12 opvallende feitjes over de legendarische rapper.

1. Tupac werd gecast voor films als Cool Runnings uit 1993, Higher Learning, How To Be A Player en Menace II Society. Hij kreeg bijna de rol van Bubba in Forrest Gump, maar Mykelti Williamson kreeg die uiteindelijk te pakken.2. Hij was een danser voor de groep Digital Underground voordat hij één van de leden werd.

3. 2Pac studeerde drama, ballet en dans bij de Baltimore School For The Arts. Daar leerde hij Will Smith's vrouw Jada Pinkett kennen waarmee hij hecht bevriend raakte.4. Shakur kreeg inspiratie om te rappen toen één van zijn vrienden kwam te overlijden. De jongen was met een pistool aan het spelen die per ongeluk afging. Pac's eerste nummer ging over wapenbeperking.

5. De rapper wilde zijn eerste dochter Star noemen en Michelangelo als het een jongetje zou worden.

6. Tupac's lievelingsacteur is Jim Carrey.7. Tupac verscheen in 1991 voor het eerst in een videoclip. Dit was de clip van Digital Underground's nummer Same Song. Dit was de soundtrack van de film Nothing But Trouble.

Zie Pac vanaf 2:20 minuten


8. De rapper heeft 150 nummers opgenomen in zijn laatste jaar op deze aardbol. Soms maakte hij drie tracks op een dag.

9. Er is meer muziek van 2Pac uitgebracht na zijn dood dan ervoor.

10. Er zijn tien albums uitgebracht na zijn dood. Deze hebben allemaal de platina status bereikt.

11. Tupac kreeg op z'n 13de al een platencontract aangeboden. Zijn moeder heeft hier een stokje voor gestoken. Ze vond dat hij eerst meer moest leren over de wereld.

12. Volgens geruchten heeft Crips bendeleider Orlando Anderson Tupac vermoord. Hij is na de dood van Pac maar heel eventjes verhoord door de politie maar werd nooit beschuldigd. Orlando werd later zelf tijdens een gevecht bij een autowasserij om het leven gebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie