Naar homepage
OMG

Miljardair betaalt complete studieschuld van 400 geslaagden

foto: youtube/morehousecollege
  1. Newschevron right
  2. Miljardair betaalt complete studieschuld van 400 geslaagden

Alle studenten die dit jaar geslaagd zijn aan het Morehouse College in Atlanta, zijn ontzettend gelukkig dankzij de Amerikaanse zakenman Robert F. Smith. Hij beloofde namelijk de complete studieschuld van alle 400 geslaagden te gaan betalen. Dat gaat volgens Forbes om een bedrag van veertig miljoen dollar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Brandstof

Miljardair Robert F. Smith maakte de gulle donatie bekend tijdens een evenement waar hij een eredoctoraat van de school kreeg. Hij zei: "In naam van de acht generaties van mijn familie die in dit land opgroeiden, gaan we wat brandstof in jullie tank stoppen". De boodschap leverde hem een staande ovatie op. Studenten schreeuwden massaal 'M.V.P.' (meest invloedrijke speler).

RIJKER DAN OPRAH

Naast het afbetalen van de schuld van de leerlingen, geeft Robert F. Smith de school ook een leuk zakcentje van anderhalf miljoen dollar mee. De man die miljardair werd dankzij slimme investeringen in de technologische sector is oprichter van Vista Equity Partners. Dat is een bedrijf dat investeert in softwarebedrijven. Smith zou volgens Forbes de rijkste Afro-Amerikaan zijn, dus ook rijker dan Oprah.

Studenten huilen

Een van de studenten vertelt CNN dat ze huilden van geluk toen Smith zijn gulle donatie bekendmaakte: "Ik was geschokt. Mijn hart stond stil," zegt de afgestuurde Aaron Mitchom. "We huilden allemaal. Het voelde als een last die van onze schouders viel." De directeur van het Morehouse Collega vertelde dat de gulle donatie van Smith ervoor zorgt dat de studenten hun dromen in alle vrijheid kunnen najagen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie